Voltaire Mani Al Hakim "Sonceto mi izgreva od zapad, interludium I muvment A"

by Voltaire Mani Al Hakim

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

about

Перспективата е секогаш варијабилна категорија, па со самото тоа и изгрејсонцето. Никогаш не и верувај на бусолата, може да те измами. Преку Рим Сонцето ни изгрева од Запад, сè додека не се случи Биг Бенг и повторно не се роди Малиот Принц, па од соѕвездието Алфа Кентаур низ небулите, ѕиркајќи од месечевите кратери душите за последен пат ќе се нурнат во водите на изворот.

lyrics

„Небото ми говори под нозе
Сонцето ми изгрева од Запад“

credits

released September 6, 2016
Снимено и продуцирано од Жарко Пејковски Ж'ба
5 септември 2016

[Критика 018]

tags

license

all rights reserved

about

Kritika Skopje, Macedonia

Issuing recordings

contact / help

Contact Kritika

Streaming and
Download help