Petar Polankov "Limbo (mix drama) 2018"

by Petar Polankov

/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

  "Mix drama Limbo" на Петар Поланков можете бесплатно да го преземете во mp3, flac, alac, aac, ogg vorbis, wav и aiff формат.
  * Buy Digital Track > name your price > внеси 0 > одбери аудио формат > преземи
  Purchasable with gift card

    name your price

   

about

/ "You never had a Coca-cola in your life, you kidding me?" /

Од интроспективните агли на библиотечните звуци, Петар Поланков во драматичниот аудио-колаж "Limbo (mix drama) 2018" со едноставни и возбудливо робустно мутирани петелки од ритми и алузивни радиофонични „сечени-лепени-монтирани“ текстури, положени во експериментална естетско-поетска архитектура од седумдневни циклични сказни. Континиумот на експресивната звучна експлоатација - од Жижек, преку Кока-кола, Bauhaus, чалгијата, Zoran Čutura, Anita Ekberg, па сè до Југославија, дислоцирани во спонтани конфигурации со „вистинска или очигледна сличност“ сумирани во транс-поттикнувачки чин на носталгија, но и повеќе од тоа - звучни сензации и моторни движења во бесконечен лифт.

/ There is a limbo stick. This is it. Cut. /

credits

released July 29, 2018
2018 Kritika 049 kritika.mk/album/limbo-2018-kritika-049/

license

all rights reserved

tags

If you like Petar Polankov "Limbo (mix drama) 2018", you may also like: