Sublinear “Optic EP”

by Sublinear

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
12:14
2.
06:30

about

Амбиенталниот музички стил на Sublinear се фокусира на пространи атмосфери, електрични беспилотни гитарски призвуци и наноси на урбани звуци. Неговата музичка игра е смирувачка палета на извајаниот микро-простор и амбиенти облеани со електронски пејсажи. Вителот атмосфери од други димензии, наместо да дефинира простор и идеи претставувајќи места пополнети со луѓе, напротив – ги тера луѓето да ги видат нивните вистински сеќавања.
Снопови на ветрот низ апстрактните форми на интер-димензионалниот хоризонт, менувањето на соничната палета на електрониката, природниот амбиент и ефекти се дел од овој фасцинантен звук, што се чувствува како бегство во најдлабоките соништа. Ова е дишење длабоко од работ на перцепцијата, преку далечните светови, до нашиот мал дом.

credits

released September 9, 2015

01. Concave
recorded: 16 March 2015
synths, bass guitar, electric guitar: Mladen Pavleski
recorded in: BPM Sound Studio www.bpmsound.mk
Mixing and Mastering: Mladen Pavleski

02. Convex
recorded: 05 March 2015
synths, bass guitar, electric guitar: Mladen Pavleski
recorded in: BPM Sound Studio www.bpmsound.mk
Mixing and Mastering: Mladen Pavleski

[2015 Kritika 009]
kritika.mk/album/optic-ep-kritika-009/

tags

license

all rights reserved

about

Kritika Skopje, Macedonia

Issuing recordings

contact / help

Contact Kritika

Streaming and
Download help