Pogan Pagan "Ashes to ashes" EP

by Pogan Pagan

/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

  EP-то "Ashes to ashes" на Pogan Pagan можете бесплатно да го преземете во MP3, FLAC, ALAC, AAC, Ogg Vorbis, WAV и AIFF формат.
  * Buy Now > name your price
  * внеси 0
  * одбери аудио формат
  * преземи го EP-то

    name your price

   

1.
2.
02:05
3.
03:22
4.
02:43

about

8 август 1980 - David Bowie со Ashes to Ashes го најавува албумот Scary Monsters (And Super Creeps). 8 август, 37 години подоцна, Поган Паган конечно ја снимаат обработаката на Ashes која долго време ја свиреле на живите настапи но никогаш претходно не била снимена. Да, Поган Паган во 2017 се враќаат со EP-то "Ashes to Ashes" токму во негова чест. На ова проширено издание, Срѓан Јаниќијевиќ и паганите поганат уште обработки, овојпат "Erotica" на Madonna, која купила некое „парче“ од модната креаторка Лидија Геогиева, а Поган Паган направиле своја верзија на "Erotica", снимена на iPhone токму за нејзината ревија. "Ombra mai fu" („Никогаш немало сенка“), воведната арија од операта „Ксеркс“ на Георг Фридрих Хендл е следното поганење на музичко ремек дело, на ова EP сместена како снимка во живо. "Ashes to Ashes" EP-то го затвора „Златце“, инструментална верзија од панк операта „Купидона“ и воедно поканува да ги следите случувањата со Поган Паган, кој веќе во септември го подготвуваат своето албумско издание.

credits

released August 8, 2017

Ashes to ashes - 1980 David Bowie / 1994 Plastikman / 2017 Srđan Janićijević
Snimeno i producirano od Srđan Janićijević vo p@gan studio.

Erotica - 1992 Madonna / 2012 Srđan Janićijević
Snimeno i producirano od Srđan Janićijević vo p@gan studio.

Ombra Mai Fu - 1738 George Frideric Handel / 2003 Srđan Janićijević, Nadežda Ruben
Snimeno vo živo od Srđan Janićijević.

Zlatce - 2005 Srđan Janićijević
Instrumentalna verzija od pank operata "Kupidona"
Snimeno i producirano od Srđan Janićijević vo p@gan studio.

///

Ashes to ashes - 1980 David Bowie / 2017 Srdjan Janichijevich
Recorded and produced by Srdjan Janicijevic in p@gan studio.

Erotica - 1992 Madonna / 2012 Srdjan Janichijevich
Recorded and produced by Srdjan Janichijevich in p@gan studio.

Ombra Mai Fu - 1738 George Frideric Handel / 2003 Srdjan Janichijevich, Nadezda Ruben
Recorded live by Srdjan Janichijevich.

Zlatce - 2005 Srdjan Janichijevich
Instrumental version of the punk opera "Kupidona"
Recorded and produced by Srdjan Janichijevich in p@gan studio.

tags

license

all rights reserved

about

Kritika Skopje, Macedonia

Issuing recordings

contact / help

Contact Kritika

Streaming and
Download help