Krist Krst "Off the record"

by Krist Krst

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
01:31
2.
09:25
3.
4.
5.
6.
7.
8.
04:44
9.

about

Вербата во „свирењето без претходна подготовка“ е сè уште оправдана. Заборавете на autotune и во ова време на општа поп-депресија препуштете му се на “Off the record” потрагата по совршениот риф на Крист Крст и неговиот единствен и специјален гостин на ова издание – Љупа Ангелов. Во ова импровизаторско пакување на „песни на моментот“ Крист и Љупа ad libitum пишуваат ненапишани песни, снимени на мобилен телефон во неколку различни локации и состојби изминативе 6 години. Препуштен на галантната случајност, “Off the record” донесува 9 каденци на моментот – едноставни, логични, природни и вникнати. 90-минутно патување во сите непознати правци.

credits

tags

license

all rights reserved

about

Kritika Skopje, Macedonia

Issuing recordings

contact / help

Contact Kritika

Streaming and
Download help