Goce Kantar “Ovde ima mesto za site 2008​-​2012”

by Goce Kantar

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
03:00
3.
03:18
4.
03:29
5.
01:20
6.
03:07
7.
8.
03:21
9.
02:24
10.
02:40
11.
12.
13.
14.
03:17
15.

about

Најновиот lo-fi продукт на Критика доаѓа од спалната соба на Гоце Кантар, сместена некаде во прилепско, со базичен компјутер, еден Скајп микрофон и пар гитари кои беа доволни за 15-те сторителинг песни од албумот „Овде има место за сите“, креирани, сечени, лепени, монтирани и продуцирани во периодот од 2008 до 2012. Дебитантското издание на Гоце Кантар донесува 15 одважни приказни за нашето бреме, жанровски експлоатира повеќе стилови, политички (не)коректно ја сецира нашата стварност, помрднувајќи ги границите на слушливоста.
Да, овде има место за сите кои крадат.

credits

released January 8, 2016

01. Овде има место за сите
02. Робови
03. Плен
04. Тик-Так
05. Обожавам
06. Глува борба
07. Нови времиња
08. Ние сме…
09. Триумф
10. Еден за сите
11. Во името на…
12. Песна за Прилеп и прилепско
13. Култура (Анти) Култура
14. Не се диши
15. Овде има место за сите

[2015 Kritika 010]
kritika.mk/album/ovde-ima-mesto-za-site-2008-2012-kritika-010/
goce.kantar@gmail.com

tags

license

all rights reserved

about

Kritika Skopje, Macedonia

Issuing recordings

contact / help

Contact Kritika

Streaming and
Download help