Frontal Cortex "Ignorance And Knowledge"

by Frontal Cortex

/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

  Албумот "Ignorance And Knowledge" на Frontal Cortex можете бесплатно да го преземете во mp3, flac, alac, aac, ogg vorbis, wav и aiff формат.
  * Buy Digital Album > name your price > внеси 0 > одбери аудио формат > преземи го албумот
  Purchasable with gift card

    name your price

   

1.
2.
Micromegas 02:11
3.
4.
Wonderland 05:30
5.
6.
Wild West 04:57
7.
Youngsters 04:56
8.
9.
Bodyguard 03:45
10.

about

Frontal Cortex се Стојанчо Арнаудоски на тапани и флаута, Никола Јолески на бас, Соња Јолеска на вокали, Никола Ѓорѓиев на гитара и клавијатури и Анатоли Арнаудоски на гитара.

Снимено во Тра ла ла студио во Скопје во 1997 од Мите Димовски. Продуцент: Мите Димовски.

Специјални гости на Stop The Time и Wild West - Владан Дробицки на тромбон и Васко Бојаџиев на алт саксофон и Ѓоко Серафимовски на клавијатури на Starry-Eyed Girl и Youngsters.

Сите текстови ги напиша Соња Јолеска.

Фотографија: Димитар Јовчески
Лого дизајн: Христина Патчева
Идеја за обвивка: Соња Јолеска

„... Конфликтот помеѓу знаењето и незнаењето е вечен и секогаш присутен, нејверојатно бидејќи човекот е толку несовршено живо суштество. Неговата еволуција сè уште не е завршена, иако научниците го тврдат спротивното, (таа) никогаш не го постигнала последното ниво на самосвесноста и себепрепознанието; раката на човештвото, раката на надежта, стои отсекогаш испружена, секогаш во потрага по совршенството и апсолутното, идеја стара колку и човештвото. Невиноста и искуството како циклус е работа на мистификација и демистификација. Идентитетот на „знаењето“ никогаш не е целосно претставен и никогаш на време. Како човекот да ја постигне таа совршена хармонија помеѓу „кога“, „како“ и „зошто“, тоа е најголемата мистерија. Демистификацијата се крие во универзалната мисла, дека индивидуалното искуство на знаењето и (не)знаењето се изедначува (обопштува) кога е споредено со општото (заедничко) искуство, светското искуство на човештвото во целост... универзално како што музиката може само да биде.“ Соња Јолеска

credits

released May 12, 2018

1997 MEI MAKFEST 0013 | CD
2018 Kritika 046 | digital kritika.mk/album/ignorance-and-knowledge-kritika-046/

license

all rights reserved

tags

If you like Frontal Cortex "Ignorance And Knowledge", you may also like: